Stingator p100 carosabil
Este unul dintre cele mai mari stingatoare carosabile existent pe piata romaneasca de stingatoare, materiale PSI si accesorii.
Stingatorul cu pulbere presurizat P100 carosabil se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B,C, in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave, vagoane CFR etc.), precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni pana la 1000 V.
RECIPIENTUL este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu.
ROBINETUL este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.
AGENTUL DE STINGERE – pulbere ecologica uscata universala ABC-E 40% care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru toate tipurile de focare. Pulberea nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.
GAZUL PROPULSOR – azotul (N2), gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.
Presiune de lucru : 14 bar
Presiune de proba : 25 bar
Control presiune : vizual pe manometru
Temperatura admisa : -20°C … + 60°C
Focar tip: ABC
Dimensiuni (ØxH): 400×1270
Greutate stingator (kg): 127 kg
Cantitate pulbere(kg): 100 kg
Timp de descarcare: 50 sec
L. min. jet(m): 6 metri
Verificarea stingatoarelor cu pulbere presurizate P100 carosabile se face cel putin o data la 30 de zile, prezenta acului indicator al manometrului in zona verde confirmand functionalitatea stingatoarelor.
Verificarea obligatorie a stingatoarelor cu pulbere de catre firma autorizata se face la 1 AN.
Sunati pentru mai multe informatii, tel: 0723337363, se pot livra gratuit in tara (* gratuit in anumite conditii ) in functie de localitate, cantitate, etc
Perioada minima de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor de incendiu este de 12 luni pentru stingatoarele cu pulbere si cele cu dioxid de carbon si 6 luni pentru cele cu spuma.
Operatiile de verificare constau in :
-demontarea completa a stingatoarelor, curatarea si reprotejarea adecvata (vopsirea) stingatoarelor care necesita aceasta operatie
-verificarea aspectului exterior si interior si a starii de integralitate a subansamblelor
-verificarea functionalitatii subansamblurilor componente
-inlocuirea pieselor defecte (corpuri de refulare, manometre, furtune, manere, garnituri de etansare, membrane si inele de cupru, etc.)
-verificarea starii calitative a agentului de stingere (pulbere/spuma) si incarcarea cu agent de stingere corespunzator
-verificarea la etanseitate a recipientului stingatorului conform Prescriptiilor tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR
-starea de incarcare a buteliei cu dioxid de carbon/azot
-sigilarea, inscriptionarea si etichetarea stingatorului cu modul de folosire, focarele de incendiu la care poate fi folosit, date despre producator, data la care stingatorul a fost verificat si data urmatoarei verificari
Intrega operatie de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor se poate face de catre oricare dintre companiile atestate special pentru aceste operatiuni si avandu-se in vedere procedurile specifice de lucru aprobate de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila, precum si Prescriptiile Tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR pe una din firmele partenere autorizate pentru acest lucru.