Furtunuri de incendiu
Furtunuri PSI pentru dotarea impotriva incendiilor.
- Furtunul panzat de tip A, ( DN 100 ) pentru utilaje de stins incendii, are diametru interior de 100 mm si este cunoscut sub denumirea de DN100.
- Furtunul panzat de tip B, ( DN 76 ) pentru utilaje de stins incendii, are diametru interior de 76 mm si este cunoscut sub denumirea de DN80.
- Furtunul panzat de tip C, ( DN 52 ) pentru utilaje de stins incendii, are diametru interior de 54 mm si este cunoscut sub denumirea de DN52.
- Furtunul panzat de tip D, ( DN 25 ) pentru utilaje de stins incendii, are diametru interior de 25 mm si este cunoscut sub denumirea de DN25.
Furtunul PSI este confectionat din material textil (exterior), cauciucat la interior prin vulcanizare si este destinat transportului apei la utilajele de stins incendii, cu presiune maxima de utilizare 1,2 Mpa (12 bar).
Furtunul panzat nu este destinat pentru transportul produselor chimice si petroliere si nici pentru exploatarea in medii ambiante agresive. Pentru astfel de destinatii sunt necesare prescriptii suplimentare care se stabilesc intre partile interesate cu aplicarea prevederilor legale in vigoare.
Furtunuri de incendiu PSI pentru pompieri, caracteristici:
Un astfel de furtun are o structura unica realizata dintr-o impletitura rezistenta din material sintetic, inglobata in cauciuc cu densitate scazuta; furtun rezistent la actiunea ozonului; nu necesita intretinere, nu necesita uscare si este usor de curatat; este durabil – rezistent la abraziuni, produse petroliere si chimice. este un furtun usor si cu o flexibilitate mare; furtun cu o excelenta rezistenta la torsionare (rasucire). Aplicatii: detasamentele de pompieri; scopuri industriale; constructii; agricultura; pompe.
Furtunurile de incendiu se instaleaza la locurile de interventie fara indoiri si rasuciri si pe cat posibil in afara zonei incendiate. Contactul cu corpurile incandescente trebuie evitat.
– Trebuie sa se evite contactul furtunurilor cu obiecte ascutite, precum si frecarea lor pe sol, mai ales cand pe acesta se afla corpuri cu muchii ascutite.
– Furtunurile de refulare trecute peste scari si cele suspendate liber trebuie sa fie asigurate si echilibrate cu cleme sau suporti speciali.
– Nu este permisa trecerea vehiculelor direct peste furtunurile de incendiu, indiferent ca ele sunt goale sau pline. La locurile de trecere furtunurile vor trebui protejate cu punti speciale.
– Furtunurile trebuie ferite de contactul cu substante corozive si caustice, produse petroliere, gudroane etc.
– La folosirea pe ger puternic trebuie sa se mentina circulatia continua a apei. Furtunurile inghetate nu trebuie sa se roleze sau sa se indoaie.
– Dupa folosire furtunurile se supun verificarii la presiunea de lucru de 1,2 MPa (12 bar). Locurile neetanse si cu deteriorari se marcheaza.
– Furtunurile folosite si verificate ca mai sus se spala cu apa, la nevoie cu adaos de detergenti, folosind perii moi, maturi sau aparate speciale.
– Dupa curatire furtunurile se usuca bine, de preferinta atarnate liber, in locuri aerisite, ferite de lumina directa a soarelui, la temperatura de max. 40 oC.
– Furtunurile se depoziteaza sau se depun pe vehicule numai in stare uscata.
Conservarea furtunurilor PSI
Furtunurile se instaleaza la locurile de interventie fara indoiri si rasuciri si pe cat posibil in afara zonei incendiate. Contactul cu corpurile incandescente trebuie evitat.
- Trebuie sa se evite contactul furtunurilor cu obiecte ascutite, precum si frecarea lor pe sol, mai ales cand pe acesta se afla corpuri cu muchii ascutite.
- Furtunurile trecute peste scari si cele suspendate liber trebuie sa fie asigurate si echilibrate cu cleme sau suporti speciali.
- Nu este permisa trecerea vehiculelor direct peste furtunurile goale sau pline. La locurile de trecere furtunurile vor trebui protejate cu punti speciale.
- Furtunurile trebuie ferite de contactul cu substante corozive si caustice, produse petroliere, gudroane etc.
- La folosirea pe ger puternic trebuie sa se mentina circulatia continua a apei. Furtunurile inghetate nu trebuie sa se roleze sau sa se indoaie.
- Dupa folosire furtunurile se supun verificarii la presiunea de lucru de 1,2 MPa (12 bar). Locurile neetanse si cu deteriorari se marcheaza.
- Furtunurile folosite si verificate ca mai sus se spala cu apa, la nevoie cu adaos de detergenti, folosind perii moi, maturi sau aparate speciale.
- Dupa curatire furtunurile se usuca bine, de preferinta atarnate liber, in locuri aerisite, ferite de lumina directa a soarelui, la temperatura de max. 40 oC.
- Furtunurile se depoziteaza sau se depun pe vehicule numai in stare uscata.
- AMBALARE:
Ambalaj: Folie de plastic
Depozitarea furtunurilor PSI
Furtunurile se depoziteaza sau se depun pe vehicule numai in stare uscata.