Stingator SM50, avizat IGSU

Stingatorul cu spuma SM50 se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A si B în spatii inchise sau deschise (statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave etc.).
RECIPIENTUL este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu. ROBINETUL este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.

Descriere

AGENTUL DE STINGERE – solutie spumanta fluoroproteinica care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru focarele de tip A si B.
Spumantul nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator. GAZUL PROPULSOR – azotul (N2). Gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.
Presiune de lucru: 14 bar
Presiune de proba: 25 bar
Control presiune: vizual pe manometru
Temperatura admisa: 0°C … + 55°C
Verificarea stingatorului se face cel putin o data la 30 de zile, prezenta acului indicator al manometrului in zona verde confirmand functionalitatea stingatorului.
Verificarea obligatorie a stingatoarelor de catre firma autorizata se face la 1 AN.
PRECIZARI: Toate stingatoarele sunt prevazute cu furtun de evacuare si generator de spuma.
Sunati pentru mai multe informatii, tel: 0723337363, se pot livra gratuit in tara (* gratuit in anumite conditii ) in functie de localitate, cantitate, etc

Pentru a solicita o oferta de verificare a stingatoarelor pe care le detineti va rugam sa trimiteti un e-mail cu numarul de stingatoare pe care il aveti de verificat si tipul acestora la adresa de e-mail contact(at)extinctoare.ro Va vom raspunde in cel mai scurt timp. Nu uitati sa lasati si un numar de telefon de contact.

Obs: Pentru a va putea oferi serviciile cele mai bune si a va asigura o livrare rapida si un pret cat mai bun atat in Bucuresti dar mai ales in tara, in functie de orasul beneficiarului si conditiile de livrare acest produs poate fi livrat si facturat fie de noi, fie catre companiile partenere aflate in teritoriu la acelasi pret. Acest lucru vi se va comunica in momentul in care vom stabili impreuna comanda pe e-mail si va confirmam noi disponibilitatea de livrare. Dupa ce trimiteti solicitarea de oferta pe site va vom contacta pentru o confirmare telefonica ulterioara si a stabili toate detaliile.

Stingator SM50, avizat IGSU.  Extinctoare SM50 focar AIIB ( stingatoare transportabile cu spuma aeromecanica SM50 ), avizate IGSU, se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A si B în spatii inchise sau deschise (statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave etc.).

Datorita prezentei apei in compozitia spumei mecanice, aceste extinctoare nu se pot utiliza la incendiile care implica prezenta curentului electric.

Extinctoarele cu spuma mecanica pot fi umplute cu solutie spumanta care rezista la inghet pana la temperaturi de -30C.

Extinctoarele de incendiu se introduc pe piata conform prevederilor Metodologiei de certificare a conformitatii in vederea introducerii pe piata a mijloacelor tehnice pentru apararea impotriva incendiilor aprobata cu OMAI 88/2012. Tipurile de sextinctoare de incendiu comercializate si utilizate legal in Romania se regasesc in Registrul Produselor Certificate afisate pe site-ul www.igsu.ro.

OMAI 88/2012 abroga OMAI 607/2005.

Utilizarea si comercializarea de mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor

necertificate se sanctioneaza conform legii 307/2006, iar rapsunderea apartine

tuturor partilor implicate (producator – distribuitor – client final).

Conform OMAI 138/2015, stingatoarele necertificate nu pot fi servisate la

termen, ele trebuind sa fie casate si inlocuite cu unele conforme.

Orice stingator care nu apare in Registrul Mijloacelor Certificate nu are in spate

avizare PED (Modul B+D) si nici EN 3-7 + EN 3-10.

Firmele distribuitoare si clientii finali trebuie sa se asigure ca producatorii detin

atat introducerea pe piata conform OMAI 88/2012 cat si certificarile tip PED, EN 3-7 si EN 3-10, fara de care, introducerea pe piata nu poate fi facuta.