Ejector de ape mici

Ejector de ape mici

Ejectorul de ape mici se utilizeaza atunci cand dorim sa evacuam apa dintr un loc inundat cu apa de adancime mica si tine loc de pompa.

Categorii: , Etichetă:

Descriere

Ejectoare ape mici. Ele sunt turnate sub presiune si au la baza un material special de aliminiu asemanator cu cel de la
hidrantii portativi  Capetele ejectorului sunt dotate cu niste racorduri de tip C in general pentru a fi racordate cu furtunurile de incendiu.

ejector de ape mici
ejector de ape mici

Ejectoarele de ape mici sunt folosite in general pentru evacuarea apelor din subsoluri si pivnite unde folosirea unui sorb este ineficienta fiindca nivelul apei este mic si trage in gol.  Ejectoarele se folosesc uneori si in mod constant atunci cand exista infiltratii si scurgeri permenete de ape in cantitati mici. Ele au doua guri cu flanse. Apa intra prin capatul cu flansa de 3 toli si iese prin cea de 2 toli. Micsorarea sectiunii face ca presiunea apei sa creasca la iesire si in plus exista si in iteriorul aceste sectiuni o duza care face ca presiunea sa creasca.  Asa cum spuneam apa refuleaza prin partea de 2 toli.  In interiorul acestui ejector exista o duza ce ridica foarte mult presiune apei prin micsorarea sectiunii. In felul acesta ia nastere un vid ce antreneaza o parte din lichidul de la baza ejectorului spre suprafata. Ejectoarele sunt omologate conform standardelor in vigoare. Ele vin insotite de certificat de calitate si conformitate.

S-ar putea să-ți placă și…